Perziana 
Ontdek de Historie met de Deskundigheid die het Verdient

Unieke routes, alleen met Perziana 

In twee weken tijd nemen wij u mee op een duizelingwekkende tocht door meer dan 7.000 jaar geschiedenis. Wij vertellen u over de meest bepalende dynastieën en voeren u door prachtige natuurgebieden.  

Geschiedenis:

Alleen Perziana kent het meest uitgebreide programma dat u mee zal voeren van Persepolis tot de Heilige stad Qom, van de dynastie der Hachameniden tot de huidige Islamitische Republiek. Waar overige reisorganisaties zich beperken tot de meest geëigende routes, wijken wij daar nog wel eens van of om u ook met de meer verborgen plaatsen kennis te laten maken. U maakt gedurende uw reis kennis met de vier seizoenen van Iran. Wij voeren u door de meest indrukwekkende natuurgebieden. De natuur in Iran varieert van hoge bergen tot zandwoestijnen, zoutwoestijnen, bossen, meren en vruchtbare kustgebieden met subtropische eilanden.  


Choghazanbil (Zygorat) in Ahwaz 

De eerste import en export brug van de Sassaniden 

 

Geloof:

U zult zich verbazen over de schitterende architectuur die onder invloed van de verschillende Godsdiensten tot stand is gekomen. Nu nog leven diverse geloven vreedzaam met elkaar in Iran, zoals onder andere: Zoroastrisme, Christendom, Jodendom en uiteraard de Islam.  

Vuurtombe van de Zorosterians 

Vank kerk in Isfahan

Esther Mordkhai, na Jeruzalem de belangrijkste synagoge van de Joden 

Qom, de heilige tombe van de kleindochter van de profeet Mohammed  

Natuur:

We starten de reis in het noorden, daar zien we veel rijst en thee plantages, veel groen en het weer is vrij vochtig. We rijden langs de Kaspische zee en bij goed weer maken we een boottocht op deze zee die eigenlijk het grootste meer ter wereld is. De Kaspische zee is voor Iran zeer belangrijk vanwege de handelspositie met de noordelijke buurlanden. Later in de eerste week staat het Zagros gebergte  op het programma. Via een prachtige, niet toeristische route, gaan we van het noorden naar het westen van het land. De bergen zijn hoog en meestal met veel sneeuw.

Aan het eind van de eerste week komen we in het droge zuiden. Hier maken we hoge temperaturen mee.  Onderweg komen we veel dadel- en kokosbomen tegen. De tweede week van ons verblijf maakt u de woestijn mee en natuurlijk mag een overnachting in de woestijn niet ontbreken. Een prachtige sterrenhemel in de woestijn en de zonsopgang en ondergang zijn zeer bijzondere ervaringen in het rijke land Iran.  

Met Perziana maakt u als het ware vier seizoenen in een reis mee. Van sneeuw en bergen tot aan woestijnen en zowel vochtig als droog weer. In twee weken laten we u kennis maken met de totale diversiteit van Iran.